English

Proizvodnja pekarskih proizvoda s kiselim tijestima

Proizvodnja pekarskih proizvoda s kiselim tijestima | STIL pekarna

STIL pekarna u asortimanu pekarskih proizvoda sadrži pekarske proizvode proizvedene s kiselim tijestima: bavarski miješani raženi kruh, bučin kruh, meksička kora, poljoprivredni kruh, punozrnati kruh, raženi miješani veliki kruh, raženi miješani mali kruh, suncokret kruh.
Kisela tijesta su od davnina vezana uz izradu kruha i temelj su kvalitete kruha te su visoko cijenjena kod potrošača zato jer se tako proizvedeni proizvodi odlikuju posebno dugom svježinom, zaokruženom aromom, privlačnijim okusom i mirisom i izvrsnom strukturom sredine kruha.

Kiselo tijesto je tijesto čiji su mikroorganizmi nalaze u aktivnom stanju te povećavaju kiselost tijesta stvarajući ponajprije mliječnu kiselinu do te mjere da se dodatkom u zamjes takvog kiselog tijesta dobiju rahla tijesta, posebne arome s produženom održivošću svježine kruha. Proizvodnja s kiselim tijestom zahtjeva pažljivo planiranje i veliko iskustvo djelatnika, a daje vrlo kvalitetne i cijenjene proizvode.